Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A közös csoport

 

Veszprémi testvérgyülekezetbe való látogatás-2015  

http://kalvinpark.blogspot.ro/                      

                                                    2013-as ÉVZÁRÓ

 
      Ha az elmúlt évre gondolok,örvendek annak hogy nagyon sokszor együtt lehettünk,nem csak csoportalkalmakkor,hanem kirándulás  alkalmával is,ritka volt az a hétvége hogy nem voltunk együtt. Az év első felét , Farsangi ünnepséggel keztük,humoros öltözeteinkkel, beszolásainkkal nagyon jó hangulatot teremtettünk egy csodálatos napot töltöttünk együtt,a megszokott helyen-Ilyefalván.Hálás köszönet barátainknak,a csodás fogadtatásért.Meglepetés születésnapokat is rendeztünk, szokásunkhoz méltóan, a kerek éveseket leptük meg.
     Kora tavasszal már elkezdődött az első kirándulás, a Szentgyörgyi erdőben, a hegyodalban még szánkozni lehetett, mi már süttük a finomságokat, kirándultunk és nagyon jól éreztük magunkat.Legtöbb kirándulásainkra egy autókaravánnal mentünk.Katrosai kirándulás volt a legemlékezetesebb, egy nagyon jól megszervezzett több napos kirándulás, a csodálatos táj mindannyiunkat elbűvölt, volt aki gombászott, más gyalogturára idult,gyógynövényt gyűjtöttünk,volt aki helyszínen maradt és készítette a finom ebédet.
Együtt voltunk nagyon sokszor az elmúlt évben.Augusztus folyamán  útógondozó táborban vettünk részt, Sepsiszentgyörgyről tízenhaton . Jó volt ott lenni mindannyian nagyon feltöltöttünk.A mi csoportunkból voltunk a legtöbben,sok ismerős arc volt más megyéből is, jó volt  újra találkozni. Gondoskodtunk ott is a külön jó hangulatról,esténkét a mi kis csoportunk vicekkel vicces ,székely történeteinkkel bővítettük a BUCSIN TV programját.Ott létünk alatt -a hit , remény és szeretet vezérelt mindanyiunkat. A Bonus pasztor alapítvány nagyon sokat segít abban, hogy újra magunkra találjunk, szenvedélybetegek és hozzátartozók egyaránt.Saját boldogságunkhoz vezető úton vannak olyan írott szabályok amit be kell tartanunk ahhoz, hogy boldogok legyünk. Megtanultunk imádkozni, a megbocsájtást az elfogadást megtenni egymásért.
     Szeptemberben a Máriák névnapját is megtartottuk a szokott helyen Zalánba.Jó volt az együtt lét mindannyiunk számára, énekeltünk, vicceket mondtunk-,jól éreztük magunkat.
Az év végén,Decemberben Mikulási ünneplést is szerveztünk,sikerült örömet kis meglepetést szereznünk egymásnak.
    Volt szomorú időszakunk is ,hiszen elvesztettünk egy barátunkat,csoporttársunkat, emlékét szívünkben örökre őrizni fogjuk.Csodálatos humora, segítőkészsége kedvessége irántunk ,felejthetetlen emlék maradt.
Csoportunk egy Isteni  áldás mindannyiunk számára, HITÜNKKEL SZERETETÜNKKEL létezünk egymásnak,hálásak vagyunk Istennek ,mindezért.
 
 
               Istené a dicsőség minden áldásért és változásért,
                      amely szolgálatunk által történik.
 
 
Évi csoport beszámoló
 
    -Huszonhetes létszámmal kezdtük a 2013-as évet,amely év végére pontosan a duplájára növekedett. Ebből több mint tíz alkalommal 35-en vettek részt az 50 alkalmat számláló évben,valamint 19-en kevesebb mint tíz alkalommal vettek részt csoportos találkozóinkon. Az egyszeri látogatások nincsenek  beszámítva az évi számadatokba. Tíz legújabb csoporttagunk,vett részt a Bonus Pastor,Alapítvány által szervezett rövid programokon. Hazatért egy hosszú terápiás csoporttársunk,valamint Marosvásárhelyről érkezett egy hosszú programot elvégzett csoporttársunk,Molnár István személyében. Két csoporttársunktól búcsúztunk el örökre,Fábián Lajos bácsitól márciusban,Incze Jenő barátunktól pedig novemberben
-Csoporttalálkozásaink  hetente,két csoportban zajlottak,valamint havonta egyszer közös csoport alkalmakat tartottunk. Beindult  a gyógyuló párok csoportja is,és havonta egyszer találkozott ez a csoport is.A téma terv befejezésével együtt a csoporttalálkozók véget értek. A játékszenvedélybetegek külön csoportját nem sikerült elindítani,létszámhiány miatt.
-Csoporttevékenységek: -kirándulásokat szerveztünk  közeli településekre,illetve közeli tájainkra, mint:Előpatak,Bixád,Katrosa,Oltszem,Sugásfürdő,Zalán,valamint ellátogattunk a közeli szomszéd megyei településre Tusnádra is.
                                              -szervezett  táborkban vettünk részt a Katrosai hegyekben,illetve  a Bonus Pastor Alapítvány Bucsini táborhelyén.
                                              -országos és regionális rendezvényeken vettünk részt mint  a Kézdivásárhelyi országos találkozó,illetve a Kézdivásárhelyi támogató csoport által szervezett Szentkatolnai  regionális találkozón.
                                              -kerek számjegyű születésnapjukat ünneplő csoporttársainkat köszöntöttük fel az idei évben,pontosabban hármat,valamint rendkivüli alkalmakra is gyültünk össze,mint a szilveszter vagy a farsang megünneplése,valamint a pisztrangsütés
                                              - a felfüggesztett focicsapat helyett,halászcsoport alakult.Az idei évben avattunk fel két új tagot.
                                               -meghívásra szolgálatot teljesítettünk csoportosan, a Fotosi  gyülekezetben, a Tusványosi napok alkalmával,egyénileg a Székely régió nőszövetségi  találkozóján,A sepsizentgyörgyi evangélikus egyház Tamásnapi rendezvényén,valamint a Marosvásárhelyi alsóvárosi gyülekezetben a Bonus  pastor Alapítvány által meghírdetett jubileumi,illetve támogatók napján.
                                              -csoportvezetői képzésre iratkoztunk nyolc tagunkkal együtt
                                               -prevenciós tevékenységet kezdtünk el meghívásra,a Székely Mikó,illetve a Mikes Kelemen kollégiumokban
    A már meglévő tevékenységeinket fejleszteni szeretnénk a 2014-es esztendőben,illetve bővíteni. Terveink között szerepel  égy párterápiás csoport beinditása, a Magyarózdi munkatársak segítségével,filmklub létrehozása havi egy alkalommal,valamint egyházi és keresztény énekek betanulása. Ugyancsak terveink között szerepel a focicsapat újjáélesztése, a játékszenvedélycsoport beindítása,valamint a lelkigondozás és tanácsadás népszerűsítése , támogatása.
 
 
                        2013 decemeber 28,  Sepsiszentgyörgy
 

 

 

                               A Magyarózdi látogatás

 

     Örömet vittünk az otthonba ! Szombaton mi a sepsiszentgyörgyi támogatócsoport tagjai számszerint 32 lélek meglátogattuk a magyarozdi terápiás otthont.Mindenki nagyon izgatott volt ki azért mert kiváncsi ,ki azért mert újra ott lehet az újjászületése helyén.Amikor az utolsó kanyarnál voltunk mindenki elérzékenyülve halgatta vezetőnk beszámolóját.Aztán elénk tárult az a hely ahol csodák tőrténnek,ahol egy kicsi csapat a Jóisten által felhatalmazva azon dolgozik,hogy az aki igazán AKAR új életet kezdhessen.Nagy örömmel vártak minket,látszott,hogy ha lehetett volna akár elönkbe is futnak.Nekünk különösen fontos volt a látogatás hiszen társunk van most hosszúterápián és mivel Támogatócsoport vagyunk ezzel is szerettük volna biztatni őt és a többieket is,hogy igenis van esély a gyogyulásra.Meglátogattuk a kastélyt ami nagyon sokat változott hála a sok önkéntesnek.Kivánjuk,hogy minél hamarabb valóra váljanak az álmok.Imádkozunk ezért!!Vasárnap reggel pedig kirándulni vittük az Otthon lakóit a tordai hasadékhoz és meglátogattuk együtt a tordai sóbányát.Reméljük sikerült erőt sugallni nekik és kitartást mert itt a példa igenis LEHET.Kérjük a Jóistent ,hogy áldja meg az Otthon lakóit és mindazokat akik mellettük állnak áldja meg kitartó munkájukat az élkövetkező időben is.Reméljük,hogy Pál apostol 5.9 sorait idézhessük : Kis kovász az egész tésztát megkeleszti."Szeretettel és egy nagy-nagy öleléssel búcsúztunk el és reméljük,hogy ez a látogatás erőt ad a gyogyulásban a betegeknek és nekünk hozzátartozóknak is.

                                                                                                                                       (Dénes G.)

 

 

                                                    Mária napi ünneplés

Kedveseim!  

        Fontosnak tartottam,hogy újra gép elé üljek,mert ti nagyon fontosak vagytok számomra.Ti adtok nekem erőt a mindennap csatáiban és ,ha lehetne mindig szeretnék együtt lenni veletek.Nagyon jól éreztem magamat tegnap veletek,jó volt újra egyet találkozni,nevetni beszélgetni és nem gondolni arra,hogy mi lesz holnap.Gondolom egyetértetek velem,hogy milyen fontosak ezek az együttlétek,hiszen nekünk hozzátartozóknak de társainknak is nagyon sokat jelent együtt lenni.Szóval mi a sepsiszemerjai csoport tagjai nagyon szeretünk együtt lenni,hisz igy erősitsük egymást,azzal,hogy mi BARÁTOK vagyunk.Tegnap például Zalánban köszöntöttük fel a Máriákat.Az Isten éltesse öket ! Egyik csoporttársunk nyaralójában voltunk és ott eltöltöttünk egy gyönyörű napot.Nagy üst pityókatokányt főztünk,mindenki kivette részét az elökészületekből,mindenki hozott süteményt és üditőt és a jó hangulatot mi tagadás jól éreztük magunkat! Közben megtárgyaltuk a holnapi focimeccset ,a holnaputáni találkozót és ami most nagyon fontos a hétvégi látogatást Magyarózdra.Már alig várjuk a találkozást a lakókkal,reméljük sikerül kicsit mi is hozzájárulnunk a gyógyulásukhoz.Reményt viszünk nekik és legalábbis itt Szentgyörgyön igérjük, továbbra is támogatni fogjuk őket.A legfontosabb a hit,hinni az Úrban és minden sikerülhet,hisz olyan sokuknak sikerült!!Tudjuk,hogy a Jóisten velünk lesz,hisz hisszük.hogy ez a kirándulás egyben számunkra is akik társak vagyunk egyfajta megnyugvást jelent mert van egy hely ahol hittel és szeretettel gyógyitanak.Kivánom,hogy sok sok ilyen találkozónk legyen mint tegnap.Köszönjük a lehetőséget Gézának és Marikának és a többi Marikának,jó volt veletek!!

                                                                                       (Dénes G.)

 

 

                                A gyimesi sátortábor-Eggyütt        

 

Kedves barátaim!

      Néha csak úgy eszembe juttok és akkor nagyon szeretnék együtt lenni veletek,hiszen olyan jó volt azon a bizonyos kiránduláson a Gyimesi-Jávárdipatakán.Együtt lenni,együtt enni,együtt nevetni,együtt ázni és még sok sok mindent együtt csinálni.Fontos ez a szó,hogy EGYÜTT,hiszen mi a csoportban nagyon sokszor használjuk.Csak így lehet túlélni a megprobáltatásokat,vagy szembeszállni a kisértésekkel amik nap mint nap elénkbe állnak.Ugye egyetértetek velem amikor azt mondom,hogy -Köszönöm az Égnek,hogy ott lehettem veletek-és újra használom a szót,hogy EGYÜTT,hiszen ott mindent közösen csináltunk.Mindig volt valaki aki ,ha felkelt meggyujtotta a tüzet,másvalaki odatette a teavizet,másik társunk kávét fözött aztán ,ha már úgy éreztük,hogy éhesek vagyunk,megteritettük a terülj-terülj asztalkánkat,megpakoltuk mindeféle jóval és 29 száj falatozott boldogan.Mindenki hozta a maga kis kajáját ,betette a közösbe és elfogyasztotta.Ilonka volt a föszakács,nyámmi milyen finomakat fözött nekünk-Az Isten áldja két kezét és azt az óriás szívét-,és azért Palit se felejtsük ki,hiszen ő volt a grillmester,annyit sütött,hogy sokszor már azt hittük,hogy mire a végére ér neki nem is marad. De nen csak ettünk,hanem kirándultunk is,ki többet,ki kevesebbet,hisz az volt a cél ,hogy kikapcsolodjunk és mindenki megtalálja azt a modot ami számára a leg megfelelőbb.Aztán rengeteget nevettünk a tűzkörül,hiszen voltak velünk viccgépek is akik csak úgy szorták magukból a sziporkákat,mi meg nevettünk,hogy majd lefordultunk a székről.Sütött a nap és esett az eső,meleg is volt meg hideg is de együttvéve,barátaim ,klassz volt....remélem ti is így gondoljátok .         Megköszönjük,azoknak a kedves társainknak akik önzetlenül válalták a csomagok fuvarozását,plusz a mi szállításunkat is és hálásan gondolunk rájuk-a Jóisten áldja őket-Sándorék,Gézáék,Jenőék köszönjük!!Jó volt EGYÜTT reméljük jövöre is legalább illyen jól fog tellni.Még mindig hátra van egy út az idén ,remélem meglesz Magyarozd,ez még hátra van ,hát valahogy ezt is megkéne szervezzük már,mert már nagyon rég készülünk.Na sziasztok kedden találkozunk,azokkal is akik résztvettek az országos táborban is.Viszontlátásra!!!!

 

                                                                                        (Dénes G.)

 

 

    KIRÁNDULÁS

2012 MÁJUS 1-én
 
          Csoportunk már régóta készül egy kirándulásra.A hosszú tél után ,mindnyájan vágyakoztunk, a gyönyörű természetben .Hála istennek  az idő is kedvezett. A BÜDŐSKÚTNÁL találkoztunk .Majdnem közös döntés alapján , a csoport a PACÉ  nevű dombtetőt választotta úti célul .Volt kinek nem tetszett a döntés, hiszen eléggé magassan fekszik a PACÉ. Majd ez sem volt probléma, mert körbe kerültük a dombot az erdőn keresztül ,így sokkal könnyebben juttunk fel a tetőre.Gyönyörű volt a táj , és jó volt a hangulat ,27-en vettünk részt a kiránduláson. A fő turista vezetőnk, mivel hogy biztonságban akarta tudni a csoportot, és jó megérzésére hallgatva-nem találta a kijelőlt PIKNIKEZŐ táblát ,saját kezüleg készített egyett ,amit kifüggesztett egy megfelelő helyen , egy megfelelő fára. Nagy szükség is volt erre , hiszen finomabnál-finomabb sütni valók kerültek ki a szatyrokból.Mivel hogy nagyon sok volt a kaja, két részben ettünk. A két evés közt, sor került egy komoly mérközésre, amiben minden férfi részt vett.A gyerekek és nők tollasoztak, labdáztak, kártyáztak. Legkissebbtől a legnagyobbig ,minden gyerek és felnőtt jól érezte magát.A kirándulás végén, megegyeztük hogy hamarosan újra, kirándulni megyünk. Úgy láttam hogy  mindnyájunknak nagyon jót tett ez a kirándulás és érdemes újra meg újra megismételnünk.
  Úgy szenvedélybetegeknek mind hozzátartozóknak , szükségünk van egymás barátságára és szeretetére.                                                                                                                                                                                 (B.Marika)
 
     “Az igaz barát a szükség és a veszély válságos idején ismerszik meg; amikor segítségének nemessége megmutatja lelkének értékét és szíve hűségét.” (Ennius)
 

                                                       FARSANG 2012

 Csoporttársaink, barátaink meghívására nagy izgalommal készültünk március 2-án, Ilyefalvára, farsangi bulira .Férjem -Arab sejknek- öltözött, jelmezéhez ,a fiam hatalmas kockás kendőjét az én hajpántom és egy napszemüveget használt. Én –rappernek –öltözötem, kölcsön kértem a férjem nadrágját ,a fiam 43-as méretű –sportcipőjét,  egy lezser kapucnis felsőjét, meg egy napszemüveget ,elmaradhatatlan volt ,a rapper szöveg amit saját kezüleg írtam. A szövegembe belefoglaltam egy néhány résztvevőt a buliról.Előre nem akartam mindezt magamnak, hiszen úgy éreztem magamról hogy nem leszek szerepemhez elég magabíztos, de sikerült beleélnem magam, úgy érzem ezt is a csoportnak köszönhetem, hiszen ők mindig bátorítanak. Farsangi bulira megérkezvén , szemügyre vettünk egy  befátyolozott arab nőt , egy nagyon keskeny résen át, csak a szemét láttuk de azt sem teljesen, eléggé ápolt volt, hiszen ki voltak lakkozva a körmei. Kerülgettem, nézegettem de nem ismertem, majd feladtam, gondoltam majd úgy is rájövök miután mindenki megérkezik. Az  arab nő nem volt más ,mint a ház ura, gyorsan a férjem mellé állt,az arab feleségeként. Később újabb vendégek érkeztek.Távolról egy szőke göndör hajú lányt láttam, de nagyot csalódtam, hiszen szőkének, szőke volt, de nőnek nem volt nő, hanem egy bajszos férfi barátunk  volt. A szőke hajával,a miniruhájával,magassarkú papucsával, a kilakkozott körmével, a tökéletes sminkjével, ő lett az est fénypontja.A ház asszonya ,cowboy-nak öltözött, nagyon kedvesen fogadta a meghívott vendégeit.  Nagyon jól éreztük magunkat, rengeteget nevettünk,énekeltünk, táncoltunk.Lassan két éve hogy járok a csoportba , két év alatt amit a csoporttól kaptam ,pozitív irányban befolyásolja életem.           

Néha az életben találsz egy különleges barátot.

Valaki, aki megváltoztatja az életedet azáltal, hogy csak része annak.

Valaki, aki megnevetett addig, amíg nem tudod abbahagyni.

Valaki, aki meggyőz téged, hogy valóban van egy bezárt ajtó, ami csak arra vár, hogy kinyisd.

Ez az örök barátság.”

 

              Egy hozzátartozó tollából...

Ma boldogan teszek eleget,annak a felkérésnek,hogy beszámoljak arról,hogy mi is történt tegnap jan.24.én a csoporttalálkozón.Igérem időlegesen tudosítani fogok,egyes eseméyről,hiszen nálunk mindig történik valami.Aki tényleg komolyan gondolja az életmodváltást,hát annak itt a helye.Néha közös foglalkozásaink is vannak,ahol a szenvedélybetegek és a hozzátartozók együtt vannak egy_egy születésnap vagy filmnézés alkalmából.Hát ez az alkalom is ilyen volt,csak most közösen felköszöntöttük mindazokat akik januárban születtek és aktivan részt vettek a csoport foglalkozásokon.Részünkről egy szál virág ,részükről sütemény és üditő,és ami a legfontosabb az ,hogy együtt lehettünk......Utána filmnézés következett amit nagy érdeklődéssel várt mindenki,hiszen nem mindegy,hogy otthon egyedül nézel egy filmet vagy közösen.Otthon lehet fel sem tűnik az,hogy mennyire ismerösek a filmben megtörtént események,mert itt mindig olyan filmeket nézünk amik igazán tanulságosak és fontos néha szembesülnünk a saját problémáinkkal akár a filmekben is!Újra egy nagyon jó filmet nézhettünk meg,egyesek még könnyeztek is ,hiszen ajaj hányszor voltunk mi is olyan helyzetekben ?Mintha a mi életünk lett volna filmre véve,de a megvitatás az a következő alkalomra maradt,addig gondolkozunk a látottakon.Vendégeink is érkeztek közben akik hallván rólunk, gondolták talán segíthetnek akár az étkezési szokásaink megváltoztatásán is ,bemutatva nekünk egy néhány reform élelmet is és hoztak nagyon finom tormával tartósított almalevet is .Sajnos mivel a film elég hosszú volt most elmaradt az áhitat,de mindnyájan tudjuk,hogy a Jóisten mindig velünk van,hiszen csakis Ő az aki nélkül ez a csoport talán nem is létezne és nem volna annyi tagja a csoportnak.Kérjük a Jóistent,hogy tartson meg minket és minél többen ébredjenek rá ,hogy van megoldás!!!Nézzenek be egy csoporttalálkozóra és akkor megláthassák,hogy,igen VANNAK CSODÁK csak akarni kell meglátni öket.Bucsuzóul,,Ne félj és ne rettegj,mert veled lesz az ÚR,a te Istened mindenben,amiben jársz,,(Jozs 1:9).Már alig várom a következő alkalmat,hogy reflektálhassunk a látottak kapcsán!!!Viszlát nektek!!!

 

Cikkek

Veszprém-2015

2015.08.17

Teljes bejegyzés | Menüpont: A közös csoport | Hozzászólások: 0
 

 

Képgaléria


Facebook

Időjárás


Levelezőlista