Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasznos tudnivalók

Tizenkét tipp az ünnepekre!

 

 

 

1.    Vállaljuk az ünnepek alatt külön a csoportban végzett feladatokat. Kísérjük el új társunkat az alkalmakra, adjunk telefonügyelet, beszélgessünk társainkkal, mosogassunk el, vagy menjünk el a kórházba átadni az üzenetet.

2.    Vendégeljük meg csoportos barátainkat, különösen az újakat. Ha nincs hely, ahol ünnepséget rendezhessünk, hívjuk meg egyik társunkat vacsorára.

3.    Legyenek nálunk állandóan csoportbeli  barátaink telefonszámai. Ha íváskényszer vagy rettegés fog el bennünket, az első legyen, hogy felhívjuk egyik társunkat.

4.    Tudakoljuk meg, hogy közeli csoportok hol tartanak ünnepséget, és menjünk el. Ha félénkek vagyunk, - vigyünk magunkkal valakit, aki még nálunk is fiatalabb józan.

5.    Kerüljük azokat az alkalmakat, ahol itallal kínálhatnak. Emlékezzünk csak vissza, milyen okos kifogásokat találtunk, hogy ihassunk.? Most hasznosíthatjuk ezt a tehetségünket. Egyetlen munkahelyi ünnepség sem lehet fontosabb, mint a józan – életünk.

6.    Ha feltétlenül el kell mennünk olyan helyre, ahol isznak, és nem tudunk magunkkal társat vinni, mindig legyen kéznél egy kis édesség.

7.    Ne higgyük azt, hogy sokáig kell maradnunk. Tervezzünk be ,,egy fontos találkozót”, amire oda kell érnünk.

8.    Menjünk el templomba. Mindegy, milyen felekezet templomába.

9.    Ne üldögéljünk unatkozva vagy valamin bosszankodva. Olvassunk, menjünk el egy programra / múzeum, színház, nyilvános program / - sétáljunk, vagy írjunk levelet.

10. Kerüljük el az ünnep csábításait, izgalmait. Ne feledjük: CSAK A MAI NAP!

11. Élvezzük az ünnepi szeretet és öröm valódi szépségét. Lehet, hogy nem tudunk anyagi javakat ajándékozni, de az idén tudunk szeretetet adni.

12. ,,A Lépések eredményeként…” most nem írjuk le a Tizenkettedik Lépés teljes szövegét, hiszen már ismerjük – ismerkedünk vele.

 

 
 

 

Képgaléria


Facebook

Időjárás


Levelezőlista