Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tizenkét hagyomány

1. Közös boldogulásunk álljon az első helyen, személyes felépülésünk a csoport egységétől függ.

2. Csoportügyekben egyetlen abszolút tekintély létezik – egy szerető Isten –, aki csoporttudatunkban megnyilvánulhat. Vezetőink csupán bizalmunkat élvező szolgálattevők, nem pedig irányítók.

3. A csoporttagság egyetlen feltétele a szermentes életre való törekvés,illetve szenvedélyeink felhagyására való vágya.

4. Legyen minden csoport független, kivéve azokat az ügyeket, amelyek más csoportokat, vagy a csoport egészét érintik.

5. Minden csoport egyetlen, elsődleges célja az, hogy eljuttassa üzenetét a még szenvedő beteghez.

6. Egy csoport soha ne adja pénzét, nevét vagy támogatását semmilyen kapcsolódó intézménynek vagy külső vállalkozásnak, nehogy a pénzzel, tulajdonnal és presztízzsel kapcsolatos problémák eltérítsék elsődleges céljától.

7. Minden csoport legyen teljesen önfenntartó, hárítsa el a külső hozzájárulásokat.

8. A Jó Pásztor Támogató Csoport Közössége maradjon mindig nemhivatásos, bár szolgálati központjaink alkalmazhatnak hivatásos szakembereket.

9. A csoport maga soha ne szerveződjék, de alakíthatunk szolgálati testületeket vagy bizottságokat, amelyek közvetlen felelősséggel tartoznak azoknak, akiket szolgálnak.

10. A Jó Pásztor Támogató Csoport Közösségének nincs véleménye külső ügyekről, ezért a neve soha ne legyen bevonható nyilvános vitába.

11. A nyilvánossághoz való viszonyunk alapja elsősorban a vonzerő, nem a reklám. Személyes névtelenségünket mindig meg kell őriznünk a sajtóban, a rádióban és a filmekben,kivéve azon tagokat akik önként  válalják a nyilvánosságot.

12. Hagyományaink spirituális alapja, a névtelenség mindig emlékeztet bennünket arra, hogy az elvek előbbre valók az egyes személyeknél.
 

 
 

 

Képgaléria


Facebook

Időjárás


Levelezőlista