Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tizenkét hagyomány

                                    A Hozzátartozók 12 Hagyománya

 

1. Közös jólétünk az első; a legtöbbünk személyes fejlődése az egységen múlik.

2.A csoport céljait illetően csak egy tekintély van – egy szerető Isten, úgy, ahogy Ő megjelenik a csoport tudatában. A vezetőink csak megbízott szolgálattevők; nem kormányoznak.

3.A tagság egyetlen feltétele az, hogy legyen egy alkoholizmussal küzdő rokon vagy barát. Az alkoholisták tizenéves rokonai, amikor kölcsönös segítségnyújtásra gyűlnek össze, hívhatják magukat hozzátartozói csoportnak, feltéve, hogy csoportként nincs egyéb elkötelezettségük.

4.Minden csoportnak önállónak kell lennie, kivéve olyan ügyekben, amelyek hatással vannak más hozzátartozói vagy szenvedélybeteg csoportokra.

5.Minden hozzátartozói csoportnak csak egy célja van: más, alkoholistákkal kapcsolatban álló tizenévesek segítése. Ezt úgy tehetjük meg, hogy mi magunk gyakoroljuk a csoport Tizenkét Lépését és bátorítjuk, megértjük a közvetlen családtagjainkat.

6.A csoport tagok, mivel a Szenvedélybeteg Családi Csoportok részei, nem kölcsönözhetik a nevünket semmilyen külső társaságnak, ehhez nem járulhatnak hozzá, és nem finanszírozhatják ezt, nehogy a pénz-, vagyon- és presztízsgondok eltérítsenek elsődleges spirituális célunktól. Annak ellenére, hogy külön egység, mindig együtt kell működnünk a Szenvedélybeteg csoportokkal.

7.Minden csoportnak teljesen önfenntartónak kell lennie, elhárítva a külső hozzájárulásokat.

8.A csoport Tizenkettedik Lépése szerinti munkának mindig meg kell maradnia nem hivatásosnak, de a szolgálati központjaink alkalmazhatnak speciális dolgozókat.

9.A csoportjaink ugyanígy nem lehetnek szervezettek; de létrehozhatunk szolgálati bizottságokat, amelyek felelősek azoknak, akiket szolgálnak.

10.A Hozzátartozói Csoportoknak nincs véleménye külső ügyekben:  ennélfogva a nevünket sosem hozhatják kapcsolatba nyilvános összeütközésekkel.

11.Nyilvános kapcsolattartási politikánk a vonzáson, és nem a népszerűsítésen alapul; mindig fenn kell tartanunk a személyes névtelenséget a sajtó, a rádió, a tv és a film szintjén. Minden csoport tag névtelenségét különleges gonddal kell óvni.

12.A névtelenség minden Hagyományunk spirituális alapja, hogy mindig emlékeztessen az elveknek a személyek fölé helyezésére.

 

 

 
 

 

Képgaléria


Facebook

Időjárás


Levelezőlista